Sign in to follow this  
Followers 0
Slee_

Update extraction crashes at 11%

  • You need to play a total of 10 battles to post in this section.

12 posts in this topic

Hi, I tried to play this morning, and the game started updating as usual on patch day. But this time, it gets to 11% (every time) of "Extracting update" then crashes, giving me a "Critical Error, Unable to extract updates, The application cannot continue, For details see log file". I'm playing on an I7 system with a fresh windows 10 load. Any ideas other than reinstalling everything?

 

 


0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nothing on antivirus wise, and nothing that it has not been played through for weeks. When I go into the WoWS folder(s) none of the various logfiles seem to have anything listed at all for today's date. The 18th is the last entry anywhere.

 


0

Share this post


Link to post
Share on other sites

After another look I just found this:

 

22/12/2015 12:16:21    extracting patch file. name="wows_52.138028_52.134935_client_na.patch", threading=4
22/12/2015 12:17:10  ERROR: patch extraction. failed archive extraction. (0x80070017) Data error (cyclic redundancy check). occurred during extraction "" from "C:\Games\World_of_Warships\Updates\wows_52.138028_52.134935_client_na.patch" to "C:\Games\World_of_Warships\UpdatesData\client\wows_52.138028_52.134935_client_na.patch\"
22/12/2015 12:17:10  ERROR: patch extraction. name: "wows_52.138028_52.134935_client_na.patch", what: extract file error, msg: name="C:\Games\World_of_Warships\Updates\wows_52.138028_52.134935_client_na.patch" file="" to="C:\Games\World_of_Warships\UpdatesData\client\wows_52.138028_52.134935_client_na.patch\"
22/12/2015 12:20:55    User close the application
22/12/2015 12:20:55    Stop

 

Is there a way to just re-download the patch via the launcher?


 

Edited by Slee_

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Some have extracted files manually one by one before.

Cyclic redundancy check can be a drive issue.  Might google that up and diagnose.

Might just be a corrupted download file.

File a ticket with support if you can't figure it out bro.


0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Other people on the network complained about a few hiccups in the speed of their internet around that time. I'm guessing it's a bad file. Star Trek Online patched and updated just fine 10 minutes before this. It looks like I'm reinstalling the game...sigh

 

 Thanks

 

Edited by Slee_

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Other people on the network complained about a few hiccups in the speed of they're internet around that time. I'm guessing it's a bad file. Star Trek Online patched and updated just fine 10 minutes before this. It looks like I'm reinstalling the game...sigh

 

 Thanks

 

 

​You might try that corrupted rar repair fix.  Out of my league.

Your welcome.

You don't have to reinstall the game you can just go into the update folder and delete the recent update.  (I think)


0

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, Problem solved.

 

First thing I did was delete everything with today's date in the update folder, then ran the launcher. It downloaded the whole patch then ran, and got stuck with the same error as before at 43%. This time I deleted only the 3gb patch file and re downloaded. It resumed at 43% this time, and finally installed correctly.

 

Again Thx,

 

Happy Holidays


0

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, Problem solved.

 

First thing I did was delete everything with today's date in the update folder, then ran the launcher. It downloaded the whole patch then ran, and got stuck with the same error as before at 43%. This time I deleted only the 3gb patch file and re downloaded. It resumed at 43% this time, and finally installed correctly.

 

Again Thx,

 

Happy Holidays

ok so I woke up this morning and Had this Issue Launcher would hit 6% then freeze and give me  a "Critical Error Danger Will Robinson" bullcrap message I surfed the forums for hours till I found above post and it fixed my issue. I tried DNS, Antivirus, changed some 3 to a 2, everything I saw to try then this is what worked deleted everything in any update file with todays date and re-launched patcher and Poofy worked like a champ.     Stay Awesome Bro


0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.