Jump to content
You need to play a total of 20 battles to post in this section.
KilljoyCutter

Stuck at "Waiting For Authorization"

21 comments in this topic

Recommended Posts

9,674
[CMFRT]
[CMFRT]
Members
16,920 posts

Game disconnected from server while I was in the "waiting for battle" screen (after queue, before battle).

Now, even after restarting the computer, I'm stuck at "waiting for authorization".   Have let it go for 5+ minutes in case I'm just being impatient.

Getting the same issue on both NA and PTS. 

 

Anyone else having the same problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites
6,104
[FOXEH]
Banned
14,364 posts
20,261 battles
3 hours ago, KilljoyCutter said:

Anyone else having the same problem?

I think this guy is .....

 

  • Cool 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
2,131
[INTEL]
[INTEL]
Members
7,696 posts
36,203 battles

I had that issue with this new patch. Try turning off your antivirus and/or firewall (e.g AVG - Microsoft Defender) while you try to log in, then turn it back on. Worked for me.

For some reason, it was fixed, and not needed in NA now, but still does in PTS. No idea what the conflict is, but worth a try.

Share this post


Link to post
Share on other sites
9,674
[CMFRT]
[CMFRT]
Members
16,920 posts

It's happening on both PTS and NA since it started earlier today, for me.

Just stopped on PTS, actually.

And stopped on NA.  Of course, because I got booted post-queue pre-battle, it thinks I'm a "rule breaker" and flag my account pink.  :Smile_smile:

 

 

Edited by KilljoyCutter

Share this post


Link to post
Share on other sites
91
[NFE]
Members
360 posts
3,278 battles

It's been doing this for me for a couple weeks-since the last patch. It is doing it right now.

Share this post


Link to post
Share on other sites
91
[NFE]
Members
360 posts
3,278 battles

"Check and Repair" fixed it. I guess the Devs know what they're talking about.

Jim Happy.

 :Smile_teethhappy:

Share this post


Link to post
Share on other sites
53
[KMK]
Members
121 posts
14,372 battles

I'm constantly getting today: "Waiting For Authorization"

I already used the repair option and nothing happens

Share this post


Link to post
Share on other sites
Members
22 posts
15,329 battles

Same, 

Endless loop or if i do eventually get in i get kicked out to the 'connect'; screen when trying to join a game - then back to the authorisation loop. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
9,674
[CMFRT]
[CMFRT]
Members
16,920 posts

Another person in my clan has the same issue yesterday and today, keeps getting kicked during battle load, then stuck at "waiting for authorization" when trying to get in for some variable of time.

Share this post


Link to post
Share on other sites
0
[IUF]
Beta Testers
2 posts
1,868 battles

I just logged in, started a match and got kicked straight back to login, was having the same symptoms as described by original poster up until this....

 

Appear to be now stuck on waiting for authorization again - I shall look forward to the Karma hit form being 'AFK'

 

OKay afetr a long time got back into teh same match, played for about 5 seconds then got kicked back to connection screen....now 'waiting for auth again'

Share this post


Link to post
Share on other sites
0
[SLDS]
Members
1 post
1,386 battles

Seeing this now.

 

Re-checked integrity.  Nada.

 

Turned off windows firewall, nada.

 

Not sure what else to do besides not play the game :/

Share this post


Link to post
Share on other sites
Members
22 posts
15,329 battles

ive raised a ticket with support. 

i now have a 13 match penalty due the the game kicking me out before ive even entered the game :(

  • Sad 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
0
[IUF]
Beta Testers
2 posts
1,868 battles

ive logged a support ticket now too will report back in this thread if they tell me anything useful

Share this post


Link to post
Share on other sites
386
[SIM]
Members
1,668 posts

Had this issue earlier this month. Support had me do a number of things. Some i did not like as the issue was only with running Warships, all other games ran just fine.

Recommend that you put a ticket in to support for this.

Share this post


Link to post
Share on other sites
318
[BIER]
Members
463 posts
7,417 battles
4 minutes ago, rep0 said:

Started happening about 3 days ago for me

That's about when I noticed it - just after the weekend Naval Battles ended.

It's happening frequently now, and even after going through the various fixes, I'm back to being stuck at "Waiting for Authorization" yet again.

 

Classic case of why you don't tie your binary revision to the data that goes with it, unless there is a required FUNCTIONAL dependency. The auth problem is almost certainly tied to something that changed (that shouldn't have) in the binary itself, not the data.

Share this post


Link to post
Share on other sites
0
[TREV]
Members
1 post
3,087 battles

I also have been having the same problem since yesterday connecting to NA.

Occasionally I successfully connect, but then get booted off within 30 - 60 seconds and then cannot reconnect. If I start a game before then being disconnected I am then penalised for being absent :-(

I have raised a support ticket with Wargaming.net - I suggest you do the same. 

Edited by B1gDude

Share this post


Link to post
Share on other sites
19
[Y0L0]
Members
79 posts
9,642 battles

from wg check tool

unable to find path to the server

login server time out

google.com 100% lost

google.com 0% loss

login1 100% loss

login2 100% loss

everything else fine

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1
[TWFT]
[TWFT]
Members
13 posts
8,682 battles

It happens very often at 0.9.8 version, both on ASIA and NA server.....

I enter a match, but server kick me out, and I sometimes can not connect and login to game....

please fix it....It really annoyed me.

Or you can write some logs to let me find what's going on?????

 

 

Edited by jaderabbitLee

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×