Jump to content
Sign in to follow this  
You need to play a total of 20 battles to post in this section.
comtedumas

FPS locked at 30

13 comments in this topic

Recommended Posts

419
[FOXEH]
[FOXEH]
Members
1,886 posts
11,383 battles

My framerate is locked at 30 since the last update.  I do not have vsync on in either the drivers or the game.  Isn't there a config setting to fix this?  Computer stats in the sig.  

Share this post


Link to post
Share on other sites
15
[BRSI]
Members
72 posts
2,998 battles

After this patch, my performance has plummeted, I would be happy to get a consistent 30 fps.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1,414
[CYNIC]
Members
2,638 posts
6,181 battles
1 hour ago, comtedumas said:

My framerate is locked at 30 since the last update.  I do not have vsync on in either the drivers or the game.  Isn't there a config setting to fix this?  Computer stats in the sig.  

Laptop?  Update your drivers.  Sounds like you're operating on integrated or low power GPU

Share this post


Link to post
Share on other sites
155
[_BDA_]
Members
298 posts
4,737 battles

What's it mean when the ping fluctuates?  I've had it spike at over 800 on occasion.

Share this post


Link to post
Share on other sites
189
[-KIA-]
Members
818 posts
10,868 battles

If PC, maybe check what hertz are you using...

Share this post


Link to post
Share on other sites
5,787
[WORX]
Members
10,619 posts
18,506 battles
13 minutes ago, michael_zahnle said:

What's it mean when the ping fluctuates?  I've had it spike at over 800 on occasion.

It means (depending if its DSL or Cable), there is a latency issue from your location to the WOWS game server...

Latency connection can happen often... Since anything can cause it to lag as information travels to the gaming server.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
5,787
[WORX]
Members
10,619 posts
18,506 battles
1 hour ago, comtedumas said:

My framerate is locked at 30 since the last update.  I do not have vsync on in either the drivers or the game.  Isn't there a config setting to fix this?  Computer stats in the sig.  

If you ask me

  • Ram is good
  • Your CPU has double the cores which is great.
  • Your GPU card is questionable...

Have you tried Aslain to unlock/increase the frame rate?


Sites used to compare

https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GTX-1050-Ti-vs-AMD-RX-580/3649vs3923

Share this post


Link to post
Share on other sites
155
[_BDA_]
Members
298 posts
4,737 battles
58 minutes ago, Navalpride33 said:

It means (depending if its DSL or Cable), there is a latency issue from your location to the WOWS game server...

Latency connection can happen often... Since anything can cause it to lag as information travels to the gaming server.. 

Is that also why it sometimes takes a few minutes for my ship to spawn?  

Share this post


Link to post
Share on other sites
5,787
[WORX]
Members
10,619 posts
18,506 battles
2 minutes ago, michael_zahnle said:

Is that also why it sometimes takes a few minutes for my ship to spawn?  

It can be... If everyone is waiting for the bell while you're still loading 2 min later... Its a connection issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites
155
[_BDA_]
Members
298 posts
4,737 battles
7 minutes ago, Navalpride33 said:

It can be... If everyone is waiting for the bell while you're still loading 2 min later... Its a connection issue.

Sometimes it takes so long we've already suffered loses... suicidal bots.

Share this post


Link to post
Share on other sites
698
[APES]
Members
1,488 posts
8,340 battles

If you use mods you may have selected 30fps cap.  You can change it back to default 75 by finding the res_mod folder then right click on engine config file select open with notepad.  You can see mine is set too 100 because I have 144hz monitor and just prefer 100.

Desktop Screenshot 2020.06.15 - 20.53.52.35.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
419
[FOXEH]
[FOXEH]
Members
1,886 posts
11,383 battles
6 hours ago, CV_Jeebies said:

Laptop?  Update your drivers.  Sounds like you're operating on integrated or low power GPU

Nope, not a laptop, my specs are in the signature. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
419
[FOXEH]
[FOXEH]
Members
1,886 posts
11,383 battles
5 hours ago, Navalpride33 said:

If you ask me

  • Ram is good
  • Your CPU has double the cores which is great.
  • Your GPU card is questionable...

Have you tried Aslain to unlock/increase the frame rate?


Sites used to compare

https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GTX-1050-Ti-vs-AMD-RX-580/3649vs3923

That might be it, i use aslains but it was first day of patch so everything might not have been there.  i will go check.  

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×