Jump to content
You need to play a total of 20 battles to post in this section.
AutonomousRedux

What is wrong with your servers, WG?

39 comments in this topic

Recommended Posts

Beta Testers
396 posts
3,376 battles

It seems as if it takes more than a minute to log in to your game, it takes a bit of time to load in to a game, and every game or so I keep either freezing for twenty second and Windows says your game isn't responding OR I critical error out. I've got you on an NVME for crying out loud. Not only that, the issues are on both computers I own. I've got 120/13 internet which, while slow by European standards, shouldn't have any issues on NA servers. Is something going down?

  • Boring 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
54
[SSBN]
Members
165 posts
6,498 battles

Your upstream and downstream speeds aren't the problem, it may however be your ping/latency & packet loss.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Beta Testers
396 posts
3,376 battles
1 minute ago, Sic_44 said:

Your upstream and downstream speeds aren't the problem, it may however be your ping/latency & packet loss.

30-70ms ping and ~3% packet loss. I was mainly thinking about the log in time to the server when I was stating my bandwidth.

Edited by AutonomousRedux

Share this post


Link to post
Share on other sites
376
[NWOC]
[NWOC]
Members
1,045 posts
12,963 battles
18 minutes ago, AutonomousRedux said:

It seems as if it takes more than a minute to log in to your game, it takes a bit of time to load in to a game, and every game or so I keep either freezing for twenty second and Windows says your game isn't responding OR I critical error out. And I'm not running one of your country's potato computers either. I've got you on an NVME for crying out loud. Not only that, the issues are on both computers I own. I've got 120/13 internet which, while slow by European standards, shouldn't have any issues on NA servers. Is something going down?

Chernobyl bargain basement, closing down sale, servers.

Share this post


Link to post
Share on other sites
8,495
[GWG]
[GWG]
Alpha Tester
27,524 posts
14,832 battles
14 minutes ago, AutonomousRedux said:

30-70ms ping and ~3% packet loss. I was mainly thinking about the log in time to the server when I was stating my bandwidth.

3% packet loss is high.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6,104
[FOXEH]
Banned
14,364 posts
20,342 battles
30 minutes ago, BrushWolf said:

3% packet loss is high.

So is 70 ms ping, to be honest.

Share this post


Link to post
Share on other sites
8,495
[GWG]
[GWG]
Alpha Tester
27,524 posts
14,832 battles
22 minutes ago, Umikami said:

So is 70 ms ping, to be honest.

Not for DSL. I remember the days that 100 ping was to die for.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6,104
[FOXEH]
Banned
14,364 posts
20,342 battles
53 minutes ago, BrushWolf said:

Not for DSL. I remember the days that 100 ping was to die for.

That SUX!

Share this post


Link to post
Share on other sites
107
[WAIFU]
[WAIFU]
Members
454 posts
10,422 battles

I had something similar with connection issue, found just reinstalling WOWS to a new folder fixed it (Clean Install)

Share this post


Link to post
Share on other sites
6,726
[WORX]
Members
12,046 posts
19,514 battles
2 hours ago, AutonomousRedux said:

It seems as if it takes more than a minute to log in to your game, it takes a bit of time to load in to a game

Nope nothing wrong with the servers. Login  in to servers experience is relative, it  depends highly on what gear you're using.

In other words, you may need to update your PC.  OR check your wiring of your internet connectivity related components.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
8,495
[GWG]
[GWG]
Alpha Tester
27,524 posts
14,832 battles
11 hours ago, Navalpride33 said:

Nope nothing wrong with the servers. Login  in to servers experience is relative, it  depends highly on what gear you're using.

In other words, you may need to update your PC.  OR check your wiring of your internet connectivity related components.

 

The game is slow getting to the port for me but I almost never load into a match with less than 30 seconds to go. The one upgrade I highly suggest is to an SSD or better yet if you have a slot open a NMVe SSD.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Beta Testers
396 posts
3,376 battles
3 minutes ago, BrushWolf said:

...The one upgrade I highly suggest is to an SSD or better yet if you have a slot open a NMVe SSD...

 

14 hours ago, AutonomousRedux said:

...I've got you on an NVME for crying out loud....

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
33,755
[HINON]
Alpha Tester
24,794 posts
20,305 battles
13 hours ago, Umikami said:

So is 70 ms ping, to be honest.

Running ~110 ms ping, <1% PL here.

Share this post


Link to post
Share on other sites
8,495
[GWG]
[GWG]
Alpha Tester
27,524 posts
14,832 battles
23 minutes ago, Lert said:

Running ~110 ms ping, <1% PL here.

Not bad considering you are playing long distance. You really don't need a super low ping to do well in this game.

Share this post


Link to post
Share on other sites
33,755
[HINON]
Alpha Tester
24,794 posts
20,305 battles
Just now, BrushWolf said:

Not bad considering you are playing long distance. You really don't need a super low ping to do well in this game.

Stable ping and low PL are far more important than all those high up / down stream numbers people think means 'good internet'.

Share this post


Link to post
Share on other sites
8,495
[GWG]
[GWG]
Alpha Tester
27,524 posts
14,832 battles
2 minutes ago, Lert said:

Stable ping and low PL are far more important than all those high up / down stream numbers people think means 'good internet'.

A really low ping and PL are more important for twitch games. Here people are able to do well with 300 ping.

Share this post


Link to post
Share on other sites
33,755
[HINON]
Alpha Tester
24,794 posts
20,305 battles
2 minutes ago, BrushWolf said:

A really low ping and PL are more important for twitch games. Here people are able to do well with 300 ping.

Exactly. Though I'd still rather have stable ~110 ping than 30 ~ 80 fluctuating.

Share this post


Link to post
Share on other sites
8,495
[GWG]
[GWG]
Alpha Tester
27,524 posts
14,832 battles
11 minutes ago, Lert said:

Exactly. Though I'd still rather have stable ~110 ping than 30 ~ 80 fluctuating.

I get a rock stable 35 ping going from northern Minnesota to the server.

Share this post


Link to post
Share on other sites
333
[GOBI]
Members
1,087 posts
4,588 battles
14 hours ago, BrushWolf said:

Not for DSL. I remember the days that 100 ping was to die for.

I wish I had a 100 ping, you guys are spoiled. Try 480 to 2500 ping LOL

Share this post


Link to post
Share on other sites
8,495
[GWG]
[GWG]
Alpha Tester
27,524 posts
14,832 battles
9 minutes ago, Frigate007 said:

I wish I had a 100 ping, you guys are spoiled. Try 480 to 2500 ping LOL

Ouch, are you on satellite?

Share this post


Link to post
Share on other sites
333
[GOBI]
Members
1,087 posts
4,588 battles
12 minutes ago, BrushWolf said:

Ouch, are you on satellite?

Yes, all that is available right now. Might be getting cable to our area this spring.

Edited by Frigate007
Addition

Share this post


Link to post
Share on other sites
8,495
[GWG]
[GWG]
Alpha Tester
27,524 posts
14,832 battles
Just now, Frigate007 said:

Yes

And at a guess your other option is dial up?

Share this post


Link to post
Share on other sites
333
[GOBI]
Members
1,087 posts
4,588 battles
1 minute ago, BrushWolf said:

And at a guess your other option is dial up?

No dial up here. No DSL. ATT stopped offering it years ago in my area.

Share this post


Link to post
Share on other sites
333
[GOBI]
Members
1,087 posts
4,588 battles

Even dish tv is phasing all their customers out of internet through them to Hughsnet, which has only two satellites.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×