Jump to content
Sign in to follow this  
You need to play a total of 10 battles to post in this section.
Zivonencia

Game Keeps Crashing

4 comments in this topic

Recommended Posts

0
[NAVY2]
Members
1 post
2,202 battles

Been playing game for awhile and had to reinstall game. Used the Ultra Launcher download. During game play, Games Crashes. for my windows 10 I only receive the Game Is Not Responding and I have to close game. When I am sitting in Port It super laggy and game is 15 FPS and does not go any higher. 

 

AMD 3900X CPU

AMD 5700XT GPU

32G RAM

ASUS CROSSHAIR VIII

Edited by Zivonencia
Added extra info

Share this post


Link to post
Share on other sites
0
[-RSO-]
Beta Testers
4 posts
2,074 battles

Same for me. Port is OK at 60fps or so. Just can't get through 1 - 2mins of in game before CTD.

3700X + 5700XT

Latest drivers etc

Share this post


Link to post
Share on other sites
0
[4-FUN]
Members
2 posts
1,003 battles

I was crashing at the login page, I tried a bunch of these with varying results, here is what worked for me:

Note: If you are using Steam Proton, I recommend restarting the machine (or just everything Steam and WOW) between each step to make sure everything is purged.


In preferences.xml  change port to basic
<port_preset>    basic    </port_preset>

Save it then rename preferences.xml to preferences.xml.old
Start the game, let it recreate the file, it may or may not work.
Delete the new file, rename the old one back to preferences.xml

 

I suspect the game is flushing some cache when it reloads the login page, files that using Steam file verification is not checking.

 

If you are using Steam Proton,  the file is located in:
/home/.local/share/Steam/steamapps/common/World of Warships/preferences.xml

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×