Jump to content
Sign in to follow this  
SkywhaleExpress

Kick to login screen, tracert shows routes to UK

8 comments in this topic

Recommended Posts

Alpha Tester, In AlfaTesters, Beta Testers
1,166 posts
13,758 battles

**Apologies to teammates in my last match, I couldn't log back in.

 

So, the last 2.5 days, I have been getting extreme packet loss in World of Warships. My ISP says the following traceroutes are not on  their end, and I get no packet loss to google or any other major network.Trace routing sends me all the way to the UK (I am in Joplin, MO, USA) before reaching the WoWS login server. I'm unsure if this is Wargaming rerouting, or if it's just some 3rd party in between, and nothing I can do.

 

Perhaps it's due to damage from winter storms here in the Midwest/East.

 

  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  DuckyNet [192.168.86.16]
  2     *        *        *     Request timed out.
  3     7 ms     7 ms     8 ms  192.168.81.121
  4    10 ms    13 ms    13 ms  10.224.252.134
  5    14 ms    13 ms    15 ms  kanc-b1-link.telia.net [62.115.56.194]
  6    28 ms    28 ms    26 ms  chi-b21-link.telia.net [213.155.130.176]
  7   117 ms   117 ms   111 ms  nyk-bb4-link.telia.net [62.115.137.58]
  8   120 ms   116 ms   121 ms  ldn-bb4-link.telia.net [62.115.136.184]
  9   117 ms   117 ms   117 ms  ldn-bb2-link.telia.net [62.115.136.193]
 10   119 ms   118 ms   179 ms  ldn-b4-link.telia.net [62.115.119.145]
 11   116 ms   120 ms   118 ms  highspeedoffice-ic-320088-ldn-b3.c.telia.net [62.115.148.169]
 12   128 ms   121 ms   130 ms  vcenter.vsphere.dev.hso-group.net [185.75.28.241]
 13   126 ms   115 ms   124 ms  xe-4-4.core00.tut.uk.hso-group.net [77.75.108.156]
 14   225 ms   153 ms   119 ms  xe-4-1.core00.gs1.uk.hso-group.net [77.75.108.154]
 15   130 ms   117 ms   120 ms  xe-8-1.core00.thn.uk.hso-group.net [77.75.108.161]
 16   119 ms   120 ms   119 ms  77.75.108.212
 17   119 ms   118 ms   119 ms  93.89.91.12
 18   113 ms   116 ms   118 ms  ert1-the-gi1-8.router.uk.catalyst2.net [93.89.90.10]
 19   116 ms   119 ms   119 ms  84.18.192.130
 20     *        *        *     Request timed out.
 21     *        *        *     Request timed out.
 22     *        *        *     Request timed out.
 23     *        *        *     Request timed out.
 24     *        *        *     Request timed out.
 25     *        *        *     Request timed out.
 26     *        *        *     Request timed out.
 27     *        *        *     Request timed out.
 28     *        *        *     Request timed out.
 29     *        *        *     Request timed out.
 30     *        *        *     Request timed out.

Trace complete.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alpha Tester, In AlfaTesters, Beta Testers
1,166 posts
13,758 battles

Ping statistics for 92.242.140.68:
    Packets: Sent = 31, Received = 30, Lost = 1 (3% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 114ms, Maximum = 123ms, Average = 118ms

 

Normally my ping to WoWS NA is 35ms, no packet loss.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3,410
[WOLF7]
Members
11,055 posts
Just now, SkywhaleExpress said:

Ping statistics for 92.242.140.68:
    Packets: Sent = 31, Received = 30, Lost = 1 (3% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 114ms, Maximum = 123ms, Average = 118ms

 

Normally my ping to WoWS NA is 35ms, no packet loss.

That IP is a UK IP it looks like, you sure that's wargaming server ip?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alpha Tester, In AlfaTesters, Beta Testers
1,166 posts
13,758 battles
2 minutes ago, awiggin said:

That IP is a UK IP it looks like, you sure that's wargaming server ip?

it is login.worldofwarships.com

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alpha Tester, In AlfaTesters, Beta Testers
1,166 posts
13,758 battles

I see what I did.. login1.worldofwarships.com is for NA server. Still, getting the same kinds of packet loss, just not routing to UK anymore.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3,410
[WOLF7]
Members
11,055 posts
6 minutes ago, SkywhaleExpress said:

I see what I did.. login1.worldofwarships.com is for NA server. Still, getting the same kinds of packet loss, just not routing to UK anymore.

 

Tracing route to login1.worldofwarships.com [162.213.61.65]
over a maximum of 30 hops:

  1     1 ms    <1 ms    <1 ms  homeportal [192.168.1.254]
  2    59 ms    18 ms    39 ms  [108.211.60.1]
  3    22 ms    18 ms    19 ms  76.225.76.80
  4     *        *       19 ms  99.160.71.34
  5     *        *        *     Request timed out.
  6    18 ms    22 ms    18 ms  12.83.69.249
  7    23 ms    22 ms    22 ms  ggr2.la2ca.ip.att.net [12.122.128.101]
  8    22 ms    22 ms    22 ms  192.205.37.146
  9    30 ms    31 ms    30 ms  ae-2-7.edge1.SanJose3.Level3.net [4.69.209.169] 
 10     *        *        *     Request timed out.
 11    35 ms    48 ms    35 ms  92.223.120.163
 12    34 ms    36 ms    35 ms  sv4-sl-b65.fe.core.pw [162.213.61.65]

Trace complete.

Ok from here, must have a bad router in your route. I'm only 500 miles from server though.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alpha Tester, In AlfaTesters, Beta Testers
1,166 posts
13,758 battles

Also submitted a ticket for this. I'm doubting it's Wargaming, as I know many others without the issue. I'm in Joplin, MO, and I know the winter storms have been bad.. but hoping they can point me in a right direction.

 

ping plotter image and tracert info:

 

  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  DuckyNet [192.168.86.16]
  2     *        *        *     Request timed out.
  3     9 ms     7 ms     7 ms  192.168.81.121
  4    13 ms    13 ms    14 ms  10.224.252.134
  5    16 ms    13 ms    14 ms  ae52.bar2.KansasCity1.Level3.net [4.53.36.165]
  6    51 ms    50 ms    49 ms  ae-4-22.edge1.SanJose3.Level3.net [4.69.209.177]
  7     *        *        *     Request timed out.
  8    68 ms    52 ms    73 ms  92.223.120.163
  9    82 ms   111 ms    51 ms  162.213.60.66login1.worldofwarships_com.thumb.png.985e7a456df4fe3a483666f1aa1e756f.png

login1.worldofwarships.com.pp2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Beta Testers
113 posts
9,297 battles

Reset your router HARD. Check for intrusions on your system.  But most likely some routing table on the way got corrupted or some admin got drunk and garbled it.

heres a trace from germany to login1 and 2 in san francisco

Routenverfolgung zu login1.worldofwarships.com [162.213.60.66]
über maximal 30 Hops:

 

also take in regard that ping of tracert are often misleading . for instance notice the massive ping on hop 5

if i ping that hop which is still in germany manually i get 8 ms 

whereas i ping hop 7 which is also slow which is in france the ping is accurate (and ridicolously bad for a connection to france) 

Also note that your packet loss seems to be heavily influenced by 2 hops which dont respond to tracert/ping by design so take that with a grain of salt.

 

  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  fritz.box [192.168.178.1]
  2     4 ms     4 ms     4 ms  62.155.241.188
  3     8 ms     7 ms     8 ms  217.239.45.186
  4     8 ms     7 ms     8 ms  ffm-b4-link.telia.net [213.248.93.186]
  5   168 ms   168 ms   168 ms  ffm-bb4-link.telia.net [62.115.118.201]
  6   101 ms   101 ms   101 ms  ash-bb3-link.telia.net [80.91.246.58]
  7   168 ms   168 ms   170 ms  sjo-b21-link.telia.net [80.91.252.220]
  8     *        *        *     Zeitüberschreitung der Anforderung.
  9   171 ms   170 ms   170 ms  92.223.120.163
 10   170 ms   170 ms   170 ms  sv4-sl-a66.fe.core.pw [162.213.60.66]

  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  fritz.box [192.168.178.1]
  2     6 ms     6 ms     6 ms  62.155.241.188
  3     8 ms     7 ms    10 ms  217.5.118.50
  4    21 ms    11 ms    14 ms  ffm-b4-link.telia.net [213.248.93.186]
  5   165 ms   165 ms   165 ms  ffm-bb3-link.telia.net [62.115.125.224]
  6    21 ms    21 ms    24 ms  ffm-b1-link.telia.net [62.115.141.235]
  7   162 ms   161 ms   162 ms  ffm-bb4-link.telia.net [62.115.116.159]
  8   164 ms   164 ms   164 ms  prs-bb4-link.telia.net [62.115.122.138]
  9    93 ms    93 ms   104 ms  ash-bb4-link.telia.net [62.115.124.162]
 10   158 ms   158 ms   158 ms  sjo-b21-link.telia.net [80.91.248.188]
 11     *        *        *     Zeitüberschreitung der Anforderung.
 12   161 ms   161 ms   161 ms  92.223.120.164
 13   164 ms   164 ms   164 ms  sv4-sl-a62.fe.core.pw [162.213.60.62]

Edited by S4breh4wk

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×