Jump to content
Sign in to follow this  
You need to play a total of 20 battles to post in this section.
KDEstroy

Running the game in linux

6 comments in this topic

Recommended Posts

Members
73 posts
1,466 battles

Hi , I have been playing World of Warships for a few weeks now in my linux machine , through playonlinux, and the game has been running fine, except for a few graphical glitches. Sometimes, when the game starts and it's raining, every ship turns neon pink and red , and sparkles like christmas lights. After a while the rain stops, and the ships turn back to normal. This doesn't really affect gameplay, it's just really annoying. Does anyone have any idea how to fix it?

Share this post


Link to post
Share on other sites
3
[TLBOP]
Members
17 posts
20,868 battles

Sorry but my linux machines are old and can't run this game. All that I can suggest to you is go to wine hq and check to see if anyone else has tried the game.

Share this post


Link to post
Share on other sites
36
[BOTES]
Members
72 posts
10,696 battles

I gave up and dual-boot again quite literally just for World of Warships (and Tanks, sometimes) though for me it was just getting about half the FPS as I would running it in windows. I could try reinstalling it and see if I get the same error over Christmas but I wouldn't put too much faith in my fiddling around with WINE settings. 

According to a Q&A at WG Fest a Linux client could be developed in the "Distant Future". It's nice to know it's on the to-do list somewhere but it sounds much less encouraging than "soon"

Share this post


Link to post
Share on other sites
Members
1,853 posts
13,940 battles

I'm running under Linux on an Intel NUC w/i5-6260U and integrated graphics using PlayonLinux.

 

I've had one failure involving the mouse when I was still running it Full-Screen.  Since going to Windowed, I have not had any issues due to the software/OS configuration.

 

I will be interested to see what happens when I build a real system.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Members
1,853 posts
13,940 battles

I'm not sure which change killed it, but I am no longer able to use Wine to play WoWS.

 

I updated from Ubuntu 16.10 to 17.04 earlier this month.  I have been unable to launch the client since.  It doesn't appear to be just the kernel version as I tried using the previously working version.

 

I decided to not spend a lot of time trying to find the problem as I was building a new system.  That new system is now set up to run Linux and Windows.

 

I am quite disappointed as I hadn't needed Windows in three years.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×